Kirjoitettu

Hapatuskurssi ti 29.10. – Ilmoittautuminen avoinna!

HAPATUSKURSSIN ILMOITTAUTUMINEN ON AVOINNA

Tampiiri ry, eli Tampereen yliopiston ruokapiiri, järjestää hapatuskurssin tiistaina 29.10. osana TREY:n hyvinvointiviikkoa.

Maitohappokäymiseen perustuva hapattaminen on ikivanha yksinkertainen ja energiasäästäväinen säilöntätapa, joka ei vaadi kemiallisia säilöntäaineita. Hapattaminen säilyttää ravintoarvot erinomaisesti ja hapatusprosessissa syntyvien probioottien onkin osoitettu olevan monin tavoin eduksi ihmisen terveydelle. Hapankaali lienee tunnetuin ja helpoiten onnistuva hapate, mutta myös muiden kasvisten ja esimerkiksi sienten hapattaminen onnistuu.

Kurssilla käydään läpi maitohappokäymisen perusasioita ja valmistetaan hapatteita. Kurssilla tarjotaan kaikille hapatettavaksi ainakin kaalia ja porkkanaa. Voit tuoda lisäksi haluamiasi vihanneksia hapatettavaksi! Ota mukaan myös omat (suurehkot) lasipurkit hapatteita varten. Liota lasipurkkejasi vedessä ennen kurssia noin vuorokauden ajan. Kurssin alussa vielä kuumennamme purkit. Tämä takaa puhtaan alustan hapatteiden valmistukselle. Mikäli sinulta löytyy, voit ottaa mukaan myös perunanuijan ja ison astian kaalin nuijimista varten.

Kurssin vetäjänä toimii keruutuotetarkastaja Venla Törmä. Kurssi on maksuton. Ilmoittautumiset torstaihin 24.10. mennessä osoitteeseen ruokapiiri[ät]uta.fi. Mukaan mahtuu 20 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään varmistus osallistumisesta sekä tarkemmat saapumisohjeet ilmoittautumisajan päätyttyä.

Mitä? HAPATUSKURSSI

Milloin? ti 29.10. klo 17-20

Missä? Pyynikin koulun kotitalousluokassa (Hämeenpuisto 34)

Tervetuloa mukaan!