Suomalainen kvinoa / Finnish Quinoa

3,30 

Kvinoa on gluteeniton siemenkasvi, joka on sukua jauhosavikalle, nokkoselle ja pinaatille. Käytä sitä riisin tapaan lisukkeena tai tee siitä puuroa.

Quinoa is a tasty and naturally gluten-free indigenous plant originating from South America. This organic Finnish quinoa is perfect for baking and cooking, as a side dish or in risottos, salads, fillings and porridges.

Tuotteet tilattavissa vain tilauskausien aikana ja noudettavissa ainoastaan noutopäivinä Tampereen yliopistolta

Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Kvinoa on gluteeniton siemenkasvi, joka on sukua jauhosavikalle, nokkoselle ja pinaatille. Tämä alkuperäinen ja ravinteikas kasvi oli aikoinaan Etelä‐Amerikan alkuperäisväestön perusravintoa.

Kvinoassa on 14 % hyvälaatuista proteiinia, jonka aminohapporakenne sisältää merkittävästi esimerkiksi leusiinia, arginiinia ja tryptofaania. Nämä ainesosat vaikuttavat positiivisesti verisuonien kuntoon ja lihaksiston palautumiseen. Rasvahappokoostumukseltaan erinomainen kvinoa sisältää myös runsaasti erilaisia kivennäis‐ ja hivenaineita.

Suomessa viljelty kvinoa sopii monipuolisesti leivontaan ja ruoanlaittoon. Sitä voidaan käyttää mm. lisäkkeissä, risotoissa, salaateissa, piirakantäytteissä, keitoissa ja puuroissa.
Kvinoa on tervetullut ja maukas vaihtoehto myös keliaakikoiden ruokavalioon.

Lisätiedot

Paino 0.4 kg