Kirjoitettu

Tule päättämään yhdistyksen jatkosta! Tampiirin syyskokous to 21.11. klo 17 alkaen

Hei kaikki!

 Yhdistyksen syyskokous järjestetään torstaina 21.11. klo 17:00 Tampereen yliopistolla Y-kampuksella (Kalevantie 4, päätalo, 0A-käytävä, esteetön tila). Tila on aivan vastapäätä noutopäivien järjestämispaikkaa.

Syyskokouksessa käsitellään mm. vuoden 2020 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio, päätetään jäsenmaksusta ja valitaan puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2020.

Mukaan kaivataan nyt kipeästi uusia aktiiveja, jotta ruokapiiritoiminta voi jatkua. Jo pienellä panoksella voit olla iso apu yhdistyksen toiminnalle. Aktiivina toimiminen ei edellytä Tampereen yliopiston opiskelijastatusta.

Kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita niin yhdistyksen olemassa olevat jäsenet kuin kaikki uudet Tampiirin toiminnasta kiinnostuneetkin. Jäseniä kannustetaan tulemaan paikalle, vaikka pesti hallituksessa ei kiinnostaisikaan. Mikäli uutta hallitusta ei saada muodostettua, äänestetään kokouksessa yhdistyksen lakkauttamisesta.

Kokoustarjoilujen mitoittamiseksi ilmoittauduthan tiistaihin 19.11. mennessä yhdistyksen sihteerille osoitteeseen ruokapiiri (at) uta.fi. Kokouksen esityslista ja kokouksessa käsiteltävät materiaalit lähetetään ilmoittautuneille etukäteen tutustuttavaksi sähköpostilla.

Tervetuloa!

Kirjoitettu

Kokkauskurssi ti 12.11. – Ilmoittautuminen avoinna!

Kokkauskurssi: Aasialaisen keittiön makuja

 

Tampiiri ry, eli Tampereen yliopiston ruokapiiri, järjestää vegaanisen ja gluteenittoman kokkauskurssin tiistaina 12.11.2019.

Kurssin vetäjänä toimii Matomutkan puutarhuri ja ravintola Gopalin kokkinakin työskennellyt Sofia. Kokkauskurssin teemana on tällä kertaa aasialainen keittiö. Tutustumme raaka-aineisiin, kuten tofuun, ja valmistamme yhdessä useamman ruokalajin illallisen.

Kurssi on Tampiirin jäsenille maksuton, muille 2 euroa (loppuvuoden jäsenmaksu 2€, voit halutessasi liittyä jäseneksi paikan päällä.)

Ilmoittautumiset torstaihin 8.11. mennessä osoitteeseen ruokapiiri (at) uta . fi. Mukaan mahtuu 20 hlöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom! Ilmoittautuneille lähetetään varmistus osallistumisesta, sekä tarkemmat saapumisohjeet ilmoittautumisajan päätyttyä.

Mitä? Vegaaninen & gluteeniton kokkauskurssi

Milloin? ti 12.11. klo 17 – 20

Missä? Pyynikin koulutalon kotitalousluokassa (Hämeenpuisto 34)

Tervetuloa mukaan!

Kirjoitettu

Yhdistyksen jäsenkyselyn satoa

Elo-syyskussa 2019 Tampiirin jäseniä pyydettiin vastaamaan kyselyyn koskien ruokapiirin kautta tilaamista sekä yhdistyksen tulevaisuutta.

Kyselyyn vastasi yhteensä 81 henkilöä, ja vastanneista 68 kuului Tampiiriin. Lämmin kiitos kaikille vastanneille!

Jäsenkyselyn koosteeseen pääsee tutustumaan täältä, kooste on tehty Sway-ohjelmalla.

Tampiirin jäsenkysely 2019
Tampiiri ry.  |  Jäsenkysely |  Lokakuu 2019
Siirry tähän Swayhin
Kirjoitettu

Hapatuskurssi ti 29.10. – Ilmoittautuminen avoinna!

HAPATUSKURSSIN ILMOITTAUTUMINEN ON AVOINNA

Tampiiri ry, eli Tampereen yliopiston ruokapiiri, järjestää hapatuskurssin tiistaina 29.10. osana TREY:n hyvinvointiviikkoa.

Maitohappokäymiseen perustuva hapattaminen on ikivanha yksinkertainen ja energiasäästäväinen säilöntätapa, joka ei vaadi kemiallisia säilöntäaineita. Hapattaminen säilyttää ravintoarvot erinomaisesti ja hapatusprosessissa syntyvien probioottien onkin osoitettu olevan monin tavoin eduksi ihmisen terveydelle. Hapankaali lienee tunnetuin ja helpoiten onnistuva hapate, mutta myös muiden kasvisten ja esimerkiksi sienten hapattaminen onnistuu.

Kurssilla käydään läpi maitohappokäymisen perusasioita ja valmistetaan hapatteita. Kurssilla tarjotaan kaikille hapatettavaksi ainakin kaalia ja porkkanaa. Voit tuoda lisäksi haluamiasi vihanneksia hapatettavaksi! Ota mukaan myös omat (suurehkot) lasipurkit hapatteita varten. Liota lasipurkkejasi vedessä ennen kurssia noin vuorokauden ajan. Kurssin alussa vielä kuumennamme purkit. Tämä takaa puhtaan alustan hapatteiden valmistukselle. Mikäli sinulta löytyy, voit ottaa mukaan myös perunanuijan ja ison astian kaalin nuijimista varten.

Kurssin vetäjänä toimii keruutuotetarkastaja Venla Törmä. Kurssi on maksuton. Ilmoittautumiset torstaihin 24.10. mennessä osoitteeseen ruokapiiri[ät]uta.fi. Mukaan mahtuu 20 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään varmistus osallistumisesta sekä tarkemmat saapumisohjeet ilmoittautumisajan päätyttyä.

Mitä? HAPATUSKURSSI

Milloin? ti 29.10. klo 17-20

Missä? Pyynikin koulun kotitalousluokassa (Hämeenpuisto 34)

Tervetuloa mukaan!

Kirjoitettu

Syksyn 2019 opiskelijakampanja

Tänä syksynä liittyville uusille opiskelijajäsenille tarjoamme loppuvuoden 2019 ruokapiirin tilaukset ilman tilausmaksua!

Toiveenamme on, että opiskelijat lähtevät aktiivisesti mukaan Tampiiri ry:n vapaaehtoisiksi, sekä ensi vuonna toimihenkilöiksi tai hallituksen jäseniksi!

Tarkemmat tilausohjeet etusivulla! Voit tehdä käyttäjätunnuksen, tehdä tilauksen ja liittyä ruokapiirin noutaessasi tilauksesi seuraavassa noutopäivässä.

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi noutopäivään tai muihin ruokapiirin tehtäviin: ruokapiiri (ät) uta.fi.

Kirjoitettu

Ruokapiiri Harrastemessuilla ke 25.9.

Tervetuloa tutustumaan ruokapiirin toimintaan keskiviikkona 25.9. Harrastemessuille Tampereen yliopistolla!

Tampiirin hallituksen jäsenet esittelevät yhdistyksen toimintaa ja ovat tavattavissa Tampereen yliopiston Päätalon aulassa klo 10 – 14.

Tule nauttimaan kupponen haudutettua teetä ja kuulemaan mm. ruokapiirin toiminnasta, lähiruoasta ja yhdistyksen pyörittämisestä! Lisäksi luvassa on tietoa syksyn tulevista tapahtumista sekä  uusien jäsenten opiskelijakampanjasta.

Kirjoitettu

Vierailu Sarkalan tilalle ti 17.9.

Tule tutustumaan Tampiirin luomukananmunien tuottajiin.

Vierailemme Sarkalan tilalla Sahalahdessa ensi tiistaina 17.9. Paikan päällä tuottajat kertovat tilan toiminnasta ja historiasta, ja pääsemme näkemään konkreettisesti, mistä ruokapiirin luomumunat ovat peräisin. Sarkalasta tulee myös piirin kautta silloin tälöin tilattavissa oleva luomunaudanliha, joten lehmien elintiloihin pääsemme kurkkaamaan myös.

Paikka: Sarkalan tila Sahalahden Tursolassa Tursolantie 194, 36430 Sahalahti. 40km yliopistolta.

Lähtö Yliopiston Päätalon edestä tiistaina 17.9. klo 16.30 (tule paikalle ennen kuin autot starttaavat).

Vierailun kesto on n. 1,5-2 tuntia, joten takaisin yliopistolla ollaan viimeistään klo 20.

Retki on Tampiirin jäsenille maksuton, muille 5e (tällä samaisella summalla voit halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi). Jäsenet ovat ilmoittaumisessa etusijalla. Tosin autolliset kiilaavat kaikkien ohi.

Mukaan mahtuvien ihmisten määrä on suoraan riippuvainen käytössä olevien autojen määrästä. Ilmoitathan siis, jos sinulla on auto käytössäsi, ja montako henkeä siihen lisäksesi mahtuu. Bensat korvataan. Vaikka sinulla ei olisi omaa autoa, voit ilmoittautua innokkaaksi kuskiksi.

Lisätietoa Sarkalan tilasta: http://kangasalanlahiruoka.fi/sarkalan-tila/

Ilmoittaudu ma 16.9. klo 16 mennessä osoitteeseen ruokapiiri@uta.fi.

Kerro ilmoittautuessasi, oletko Tampiirin jäsen (=jäsenmaksu 2019 maksettu) ja onko sinulla käytössäsi auto.

Pyrimme vastaamaan ilmoittautumisiin sitä mukaa kun niitä tulee ja vierailun mahdollistavia autoja löytyy, mutta varmistus lopullisesta tilanteesta tulee ilmoittautuneille viimeistään maanantai-iltana 16.9.

 

Kirjoitettu

Tietäväisen extranouto ti 20.8.

Tampiirin syyskausi pyörähtää käyntiin Tietäväisen elokuun noudolla ti 20.8. klo 16.30-17. Tietäväisen tilauskausi on auki sunnuntaihin 18.8. saakka.

Noutoon on tilattavissa vain Tietäväisen verkkokaupan tuotteita (www.tietavainen.fi), ja tilaukset noudetaan yliopiston Ratapihankadun puoleiselta parkkipaikalta klo 16.30-17 välisenä aikana suoraan Tietäväisen autosta (ole ajoissa!). Varmistathan ennen tilaamista, että pääset varmasti noutamaan tuotteesi tuohon aikaan. Voit myös rekrytä toisen henkilön noutamaan tilauksen puolestasi.

Mikäli et ole ennen tilannut tuotteita Tietäväiseltä, tutustuthan ennen verkkokauppaan kirjautumista ohjeisiin http://www.tampiiri.fi/tietavainen, näin säästyt kuljetusmaksuilta.

Alla vielä syksyn varsinaiset noutopäivä- ja tilausaikataulut, jolloin tilattavissa siis sekä Tampiirin että Tietäväisen tuotteet:

syyskuu   nouto ti 10.9.   tilauskausi ke 21.8.- su 1.9.
lokakuu   nouto ti 8.10.   tilauskausi ma 16.9.- su 29.9.
marraskuu nouto ti 5.11.   tilauskausi ma 14.10.- su 27.10.
joulukuu  nouto ti 3.12.   tilauskausi ma 11.11.- su 24.11

Kirjoitettu

Villivihanneskurssi ke 22.5.

Haluatko oppia tuntemaan Suomen luonnossa esiintyviä villivihanneksia? Kiinnostaako ilmainen ja ravinnetiheä ruoka ja luonnossa liikkuminen? Tule mukaan Tampiirin jo perinteeksi muodostuneelle villivihanneskurssille!

Kurssi järjestetään keskiviikkona 22.5.2019 klo 15.30-20, Tahmela

Ota retkelle mukaan sään mukaiset vaatteet sekä ilmava kori tai paperipussi. Oppaana toimii keruutuotetarkastaja Venla Törmä. Keräilyosuuden (klo 15.30-17) jälkeen siirrymme Kurpitsatalolle valmistamaan ruokaa juuri kerätyistä villivihanneksista.

Kurssi on kaikille avoin, mutta etusijalla ovat Tampiirin jäsenet (erityisesti sellaiset, jotka eivät ole aiempina vuosina osallistuneet). Kurssin hinta on 5 euroa, Tampiiri ry:n jäsenille maksuton.

Lähtö Hirvikadun bussipysäkiltä (Tahmelan Viertotie 1, bussilinja 25) klo 15.30

Ilmoittautumiset viimeistään ma 20.5. osoitteeseen ruokapiiri@uta.fi. Ole nopea, sillä paikkoja on rajoitetusti. Ilmoitathan myös puhelinnumerosi, ja oletko Tampiirin jäsen.

Tervetuloa!