Kirjoitettu

Osallistu ruoka-aiheiseen kilpailuun 20.1.2019 mennessä

Mukavaa alkanutta vuotta 2019!

Haastamme kaikki ruokapiiriläiset osallistumaan Moron ja Ekokumppaneiden järjestämään leivontakilpailuun!

Kilpailijoiden tulee ideoida ja leipoa Tampereen syntymäpäiville nimikkoleivos, yhdistyvät Reilun kaupan tuotteet ja iki-ihana 240-vuotias synttärisankari Tampere!

Onnistuisiko jonkun piiriläisen loihtia leivos, jossa on käytetty ainoastaan Reilun kaupan tuotteita ja/tai lähi- ja luomutuotteita?

Onnea kisaan!

Tarkemmat ohjeet: https://www.aamulehti.fi/a/201365375

Osallistu kilpailuun 20.1. mennessä.
Kirjoitettu

Kutsu Tampiirin syyskokoukseen ke 21.11. klo 17

Tervetuloa Tampiirin syyskokoukseen keskiviikkona 21.11.2018 klo 17.00! Kokous pidetään Tamyn pienemmässä kokoushuoneella (akvaario) (Yliopistonkatu 60 A, 2. kerros, esteetön tila). Syyskokouksessa käsitellään mm. vuoden 2019 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio, päätetään jäsenmaksuista ja valitaan puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2019. Kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita niin yhdistyksen olemassa olevat jäsenet kuin kaikki uudet Tampiirin toiminnasta kiinnostuneetkin. Etsimme uusia aktiiveja mukaan toimintaan, ja jo pienellä panoksella voit olla iso apu yhdistyksen toiminnalle. (Erityisesti hakusessa on uusi taloudenhoitaja, lisätietoja pestistä viestin lopussa.) Aktiivina toimiminen ei edellytä Tampereen yliopiston opiskelijastatusta.

Ilmoittauduthan maanantaihin 19.11. mennessä osoitteeseen ruokapiiri[at]uta.fi. Kokouksen esityslista ja kokouksessa käsiteltävät materiaalit lähetetään ilmoittautuneille etukäteen tutustuttavaksi sähköpostilla.

Tampiiri etsii vuodelle 2019 uutta taloudenhoitajaa. Tampiirin talouden pyörittäminen ei ole kovin monimutkaista, mutta tehtävät, kuten tilinpäätöksen ja talousarvion laadinta sekä talouden seuraaminen pitkin toimintakautta, tarjoavat mukavasti kokemusta aiheesta kiinnostuneelle.Tehtävään saa perusteellisen perehdytyksen edelliseltä taloudenhoitajalta. Jos kiinnostuit, lisätietoja tehtävästä saa ottamalla yhteyttä osoitteeseen ruokapiiri[at]uta.fi.

 

Kirjoitettu

Joukkorahoitettua zapatistikahvia saatavilla

Tampiiri osallistui vuoden 2018 Cafe Caracol -zapatistikahvin joukkorahoitukseen. Zapatistikapinaliikkeeseen kuuluvien pienviljelijöiden osuuskunnilta Chiapasin ylänköalueilta ostettu kahvi saapui Suomeen tässä kuussa, ja erä joukkorahoitettua Café Caracolia on nyt saatavilla verkkokaupastamme edulliseen hintaan sekä suodatinkahvina että espressona.

Kahvi on luonnonmukaisesti viljeltyä ja vaikka sillä ei ole luomu- eikä reilun kaupan merkkiä, on siitä maksettu enemmän kuin reilun kaupan luomukahvin minimihinta edellyttää. Lisätietoa Café Caracolista täällä.

Jotta joukkorahoitettua kahvia riittäisi mahdollisimman monelle, kahvia voi tilata max. 3 pakettia tilausta kohti. Suurempia määriä on mahdollista tilata normaalihintaan (suodatinjauhatus 7,90 e ja espresso 6,10 e).

Kirjoitettu

Lokakuun alun tapahtumat: Sieniretki, Tamyn aatemarkkinat sekä Verkostoitumispäivä

Lokakuun alku on tänä vuonna Tampiirissa vilkas. Tiistaina 2.10. järjestämme sieniretken Niihamaan osana Tamyn järjestöviikon ohjelmaa. Niin ikään keskiviikkona 3.10. Tampiiri on mukana Tamyn järjestöviikolla kertomalla toiminnastaan Aatemarkkinoiden ständillä yliopiston päätalon aulassa.

Seuraavalla viikolla, torstaina 11.10. on vuorossa Tampiirin syksyn päätapahtuma, verkostoitumispäivä. Klo 13-15 päätalon Y-Kampuksella Tampiiri esittäytyy ja kertoo toiminnastaan lähi- ja luomuruoasta kiinnostuneille opiskelijoille. Myös vanhojen tilaajien kannattaa tulla paikalle, sillä tilaisuudessa pääsee jututtamaan myös Tampiirin tuottajia. Lisätietoja Tapahtumat-sivulla.

Kirjoitettu

Syksyn opiskelijakampanja ja satokausikalentereita

Syksyllä 2018 Tampiiri toteuttaa opiskelijoille suunnatun jäsenhankintakampanjan. Loppuvuoden aikana Tampiiriin liittyvät uudet opiskelijajäsenet saavat liittyä jäseneksi ilmaiseksi. Kampanja koskee kaikkia opiskelijoita, jotka eivät ole vielä olleet Tampiirin jäseniä. Kampanjan aikana liittyvien opiskelijoiden jäsenyys on voimassa vuoden 2018 loppuun asti. Tavallisesti jäsenmaksu on 5 euroa/vuosi, ja kattaa kuluvan kalenterivuoden.

Uutuutena lokakuun noutopäivään on nyt tilattavissa vuoden 2019 satokausikalentereita edulliseen 14,70 euron hintaan!

Kirjoitettu

Muistathan kierrättää kanananmunakennot ja palauttaa Tietäväisen kassit!

Muistattehan, että noutopäiviin kannattaa tuoda vanhoja kananmunankennoja, josta ne kulkeutuvat Sarkalan tilalle uusiokäyttöön. Näin myös kananmunien hinta pysyy alhaisempana, kun pakkausmateriaaleista ei tule kuluja. Kennoja voi jättää myös yliopiston kierrätyshuoneelle (Päätalon E-siiven huone E105) noutopäivien ulkopuolellakin, josta ne kulkeutuvat myös uusiokäyttöön meille.

Lisäksi muistutamme, että jos sinulla ei ole omaa kantokassia mukana ja joudut lainaamaan Tietäväisen sinisiä IKEA-kasseja noutaessasi tilausta, muistathan palauttaa kassin seuraavassa noutopäivässä. 🙂

Kirjoitettu

Mehuja Terissaarelta

Nyt Tampiirin kautta voi tilata akaalaisen Terissaari Oy:n luomumehuja! Terissaari Oy tuottaa luomuomenamehua akaalaisista luomuomenoista sekä mehua hämäläisistä luomuporkkanoista ja -omenoista. Mehu puristetaan omenatarhojen välissä sijaitsevaan 100-vuotiaaseen tiilinavettaan vuonna 2013 remontoidussa mehustamossa. Valikoimassa omenamehu, omena-porkkanamehu ja sokeroimaton mustaherukkamehu. Katso tarkemmat tiedot tuotteista tästä.

Muistattehan, että tilauskauden aikana voi tehdä useampia tilauksia, joista menee yksi yhteinen tilausmaksu (0,5 e alle 20 euron ja 1 e yli 20 euron tilauksista). Eli jos teit jo tilauksesi, mutta joku tuote unohtui matkasta, tai jos vaikka omenamehu kiinnostaa, laita vain toinen tilaus tulemaan!

Kirjoitettu

Lähihunajaa ja Reilun kaupan tuotteita valikoimassa

Saimme valikoimaan teiskolaisen Mehiläistarhat Mäki -perheyrityksen hunajaa. Valikoimassa monikukkahunajan lisäksi esimerkiksi juoksevaa hunajaa, maustettua hunajaa ja voimakasaromista, osaksi tattarin kukista kerättyä lähihunajaa. Katso koko hunajavalikoima tästä.

Tampereen kehitysmaakaupan tuotteet ovat taas syyskuusta lähtien tilattavissa. Valikoimassa esimerkiksi kahvia, teetä ja suosittua Mascobado-täysruokosokeria. Katso valikoima tästä.

Syyskuun tilauskausi on auki sunnuntaihin 2.9. klo 24 asti.

Kirjoitettu

Elokuun tilauskausi auki 30.7.-5.8.

Tampiirin syyskauden ensimmäinen tilauskausi alkaa maanantaina 30.7. ja on poikkeuksellisesti auki vain yhden viikon, sunnuntaihin 5.8. asti. Noutopäivä pidetään tiistaina 14.8. klo 11-17.

Elokuun noutoon on tarjolla monenlaisia satokauden herkkuja, kuten kirsikkatomaatteja, lehtikaalia ja pinaattia. Kehitysmaakaupan tuotteet eivät ole valikoimassa elokuussa, mutta syyskuusta lähtien niitä voi jälleen tilata. Sysmän luomuherkkujen tuotteiden saatavuus on epävarmaa, sillä teemme kimppatilauksen ainoastaan siinä tapauksessa, että tilauksia tulee riittävästi.